woensdag 7 oktober 2009

Wikkel voor Gastendoekje

Op veler verzoek hebben we nogmaals een wikkel voor een gastendoekje uitgewerkt, maar ditmaal met stappenfoto's en de gewenste werkbeschrijving.

Snijd een strook Colorcore cardstock van 30.5cm x 6cm en ril in de breedte op 8cm, 10cm, 21cm en 23,5cm.


Plak op de beide uiteinde dubbelzijdig tape.


Plak dit vervolgens aan elkaar vast. Zorg er wel voor dat de boven en onderkant gelijk zijn.

Snij een strook cardstock of design papier van 10cm x 10cm en stempel hierop de tekst met de Inkadinkado Personal Impressions Clear Stamps. Bevestig hierop met verwijderbare tape de Spellbinders Nestabillities Cirkel met een doorsnede van 7cm en doe hem door de Cuttlebug.Snijd een strook Colorcore Cardstock van 10cm x 10cm en bevestig met dubbelzijdig tape de Spellbinders Nestabillities Cirkel Scallop met een doorsnede van 8cm hierop. Plak hierop de ronde tekstcirkel en plak het geheel in het midden van de wikkel.

Snij een strook cardstock van 30,5cm x 3cm en plak deze met verwijderbare tape op de goede kant van de Double Do stans Rand en doe hem door de Cuttlebug. Snij de uiteinde op maat (11cm) en plak deze op de wikkel.


Snijd een strook designpapier van 30,5cm x 4,5cm en ril deze op 8cm, 10cm, 21cm en 23,5cm en plat deze op de wikkel. (zorg er wel voor dat je hem ongeveer 0.5cm van de bovenrand plakt).


Stempel op een correspondentie kaartje de Penny Black stempel Cheesecake Parade en kleur deze in. Knip het muisje uit en plak het in het midden van de tekstcirkel.

Ik heb deze turtorial gemaakt voor een gastendoekje van 28cm x 30cm, maar je kunt natuurlijk elke maat gastendoekje hiervoor gebruiken. Je moet alleen dan de maten wat aanpassen. Je kunt er ook een stapeltje zakdoeken tussen stoppen of een paar sokken.


Ik wens jullie veel plezier met het maken van deze wikkel voor het gastendoekje.

Groetjes,
Jolanda

5 opmerkingen:

 1. Wat is dit leuk, dit ga ik zeker maken, want ik kom net van mijn schoonheidsspecialiste vandaan en zij is zwanger van een tweeling. onderweg naar huis dacht ik wat zal ik is voor haar maken en nu weet ik het 2 gastendoekjes en 2 paar sokjes.
  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk tutorial en erg bruikbaar. Je zou het ook om een doss kunnen doen, een reep chocola etc. Bedankt!
  Jenni

  BeantwoordenVerwijderen
 3. deze is ook erg leuk.
  simpel en erg mooi helemaal top.
  Groetjes Arkina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dank voor de duidelijke uitleg......op deze manier kan het niet mislukken.....altijd leuk om zoiets cadeau te geven........complimenten voor jullie manier van werken!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen