zondag 10 oktober 2010

Kaart en kanten envelopje

Deze kaart van 12 x 15 cm heb ik gemaakt met een hele leuke gratis digistamp die je hier kunt meenemen. De afbeelding is ingekleurd met Copic markers.

Het blauwe cardstock is 11,5 x 14,5 cm en het leuke witte gegolfde papier is de verpakking van een rol beschuit. De maat hiervan is 10,5 x 13,5 cm en het geeft een mooi effect op de kaart. Alle papierrandjes zijn bewerkt met distress inkt en een ink blending tool.
De takjes zijn gemaakt met een pons van Martha Stewart. Het kant heb ik om het blauwe cardstock heen geplakt en daarna het geheel op het witte cardstock bevestigd.

De van oorsprong witte bloemen heb ik met Copic markers dezelfde kleur gegeven als de bloemen op het plaatje.

Kanten envelopje:
Neem een rond taartkleedje en vouw dit precies doormidden, waarbij het patroon mooi op elkaar gelegd wordt. Zelf heb ik een kleedje van 9 cm doorsnede gebruikt, maar het mag ook een wat grotere maat hebben. Let er wel op dat het envelopje nog op je kaart past.
De rechte kant van de nu onstane halve cirkel wordt de onderkant. Geef hierop met een potloodpunt het midden aan. Vouw nu de linkerflap naar rechts om en laat de punt 1 cm voorbij het aangegeven midden komen. Vouw dan de rechterflap op dezelfde manier om naar links.
Lijm de onderkant met een klein beetje lijm dicht. Maak van cardstock een kaartje dat in het envelopje past en schrijf, stempel of print hier een leuke boodschap op.

Een hele fijne dag voor iedereen!
Zelf ben ik jarig en dat is toch wel mooi op 10-10-10...

Groetjes van Loes


4 opmerkingen:

 1. Wat super om vandaag jarig te zijn ! Word je toevallig ook een veelvoud van 10.......? Gefeliciteerd en een mooie dag gewenst. Het zonnetje schijnt in ieder geval. Mooie kaart heb je gemaakt. Bedankt weer voor de lieve digi. Geweldig leuk idee , dat witte ribbelpapier van de beschuit......En het kanten envelopje : Bedankt voor de tutorial. Fijne dag ! Creatieve groetjes van Christa.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Christa! Nee hihihi geen veelvoud van 10, dat zou helemaal mooi zijn.
  Ook heel erg bedankt voor je mooie complimenten op de kaart!

  Groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Loes,

  Als eerste Van Harte Gefeliciteerd met je Verjaardag en ik hoop dat je een bere gezellige dag hebt!
  Wat een geweldige tutorial, SUPER!! heb net al een taartrandje zitten vouwen;-)

  Groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och geweldig gaaf Loes, jou mooi's....en wilde je alsnog van harte feliciteren hoor.

  Warme groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen