maandag 11 juli 2011

Ballerina

Hallo dametjes,

Vandaag een echte ballerinakaart voor jullie. Toen ik deze malletjes voor het eerst zag wist ik het direct. Die wilde ik gaan combineren met het mooie papier van Melissa Frances. Dansen is niet mijn passie, sterker nog geef mij maar een voetbal:) Maar er is vast wel iemand die je blij kunt maken met zo'n romantische kaart.
Hieronder zie je stap voor stap hoe ik de kaart gemaakt heb.

Wat heb je allemaal nodig.....
Creatables LR0158 en LR0165
Scrapapier van Melissa Frances (5th Avenue)
Cardstock in de kleur craft en roomwit.
Taartrandje, naaimachiene of borduurnaald
en Distressinkt Walnut Stain en de Ranger Paper distresser
een stans en embossingmachine
Snijd eerst een kaart van het Craft cardstock papier. Daarover heen komt een stuk roomwit Cardstock. Dit snijd ik altijd 0,5 cm kleiner. de randen even stikken of borduren met stiksteek.
Daarna oud maken met de Paper Distresser en daarna even licht aanzetten met de Distressinkt Walnut Stain. Daar overheen nog een smalle strook Craft cardstockpapier plakken.

Vervolgens stans je de ballerina's uit en de vlindertjes en snijd je uit het Melissa Frances papier het plaatje met de dansende ballerina's. Plak daar de randjes van het taartrandje achter. Het taartrandje is in dit geval vierkant, dus het was even passen en meten.
Plak tot slot de uitgestanste ballerina en de vlindertjes op. Achter de ballerina heb ik een stukje foamtape geplakt zodat ze net iets meer op de voorgrond staat.
Op de eerste foto van de gebruikte materialen lagen ook nog roosjes, maar die vond ik toch net iets te druk worden op het geheel. Wel heb ik de kaart afgewerkt met plakpareltjes.

Wens ik jullie weer een hele goede week toe.

Groetjes,
Neltine
                                              

2 opmerkingen:

 1. Prachtig zeg is je kaart
  en die hieronder ook
  meis wat een werk met de naaimachine erbij hahah
  maar super leuk
  liefs,ans xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig romantische kaart zeg! Eigenlijk te mooi om te versturen!

  groetjes,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen