zondag 2 augustus 2009

Tutorial Vouwkaart!

Ik kreeg de Scorpal toegestuurd van Create4fun en ben er meteen mee aan de slag gegaan en heb een workshoppie voor jullie geschreven. Momenteel is de scor-pal in de aanbieding bij create4fun (ipv 39,95 nu voor 32,95!)en dus nu zeker de moeite waard om aan te schaffen! Ik vind hem geweldig rillen en je kunt er de mooiste doosjes etc mee maken!
Je kunt op alle foto's klikken zodat je een grotere en duidelijker afbeelding krijgt!Benodigdheden :
*Scor-pal
*Groen en rood cardstock
*Designpapier van My little Bicycle-Christmas Magic
*Magnolia stempel
*Diverse bloemen/roosjes
*Zelfgemaakte pin
*Achtergrond stempel
*Bijpassend lint
*2 eyelets en 2 brads
*Plakparels
*Bedeltje
*Plakparels
*Swirl Stempeltje
*Swirl stans
*Nestabilities Ovaal

Je hebt verder nodig :
snijmat, snijmes ,lineaal, lijm, glue dots, schaar, bruine inkt, dubbelzijdig tape.
Beinkt alle randjes van de diverse designpapiertjes, afdrukjes voordat je het opplakt.
Werkwijze:
Snij van het groene cardstock een strook van 15 bij 30 cm. Leg je strook rechts tegen de rand in de scorpal en ril op 2,5 en op 8 inch.(heb je geen scorpal ril dan op 6 en op 20 cm)Vouw de kaart goed!Snij 2 stukjes groen cardstock van elke 7 bij 6 cm en leg deze in de scorpal op 2inch met het stipje eronder,en ril hem op 2,5 inch, schuif je papier met de rilvouw weer op de 2 inch met stip en ril weer op 2,5 inch herhaal dit 6 keer.(heb je geen scorpal ril dan om de 1 cm!)Vouw deze 2 stukjes nu tot een harmonica en snij aan beide een punt zoals op onderstaande foto.

Deze plakken we pas later in, eerst gaan we de envelopkaart scrappen.Voorkant:Snij uit rood cardstock een strook van 14,5 bij 9,5 cm en beplak deze met dessin papier van 14 bij 9 cm, en plak dit geheel op de kaart. Snij uit een ander dessin papiertje nog een strook van 15 bij 4cm pons er een mooie rand onder en pak deze ook op.
Vervolgens stempel je je afdrukje, en stans je hem uit in een ovale vorm( nestabilities) met daarom heen een bijpassende schulpenrand. Plak deze op de voorkant en laat hem een stukje aan de onderkant uitsteken.
Op een rest stukje licht dessin papier heb ik een achtergrond stempel met bruine inkt gestempeld, en die goed laten drogen en toen opgerold en met een touwtje vast gemaakt. Daarop een roos bevestigd met een labeltje. Dit plak je ook op de voorkant met her en der wat mooie bloemen, lint en zelfgemaakte pin. Rechts naast de afdruk pons je een gaatje waar je een eyelet in bevestigd.

De onderkant van de voorkant:Snij uit rood cardstock een strook van 14,5 bij 5,5 cm en beplak deze met dessinpapier van 14 bij 5 cm. Plak dit onderaan op de voorkant. Bevestig met 2 bradjes nog een bijpassende tekst links onder.Als je straks de achterkant beplakt hebt, pons je ook hier nog een gaatje voor een eyelet vlak onder die van de voorkant zodat je hem straks mooi kan dicht strikken met een lintje.
Binnenkant boven en midden:
Beplak deze allebei ook met cardstock en dessin papier en versier het verder naar eigen idee. Ik heb een ronde label bovenin geplakt met lint en een bedeltje.In het midden heb ik alleen maar rood cardstock met dessinpapier geplakt. Nu gaat we de beide harmonica stukjes met stevig plakband bevestigen:

De punt van de harmonica naar beneden en zo dit aan beide kanten van de envelopkaart vast plakken!Nu alleen nog leuke labeltjes maken voor in de kaart en je bent klaar. Natuurlijk heel leuk om te geven met een uitnodiging voor een kerst dineetje, of als je hem in een verjaardags thema maakt met een kadobon of geld erin, en met een beterschaps thema leuk met theezakjes of zakdoekjes!

Heel veel plezier met het maken van deze leuke envelopkaart.
Het idee stond op het volgende blog alleen heb ik hem iets groter gemaakt.
http://sukkersott.blogspot.com/2008/08/utfordring-5-gjestedesigner-2.html


Groetjes Tiets xx

7 opmerkingen:

 1. Helemaal geweldig Tiets wat een schitterende creatie heb je weer gemaakt.
  En het papier zijn ook weer zo prachtig
  I love this card.

  Groetjes Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, die Karte ist wunderschön und vielen lieben Dank für diese super tolle Anleitung!

  LG Kati

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tiets schitterend gemaakt,bedankt voor de uitleg.
  Ik ga hem zeker maken,want hij is heel erg mooi.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, die ga ik deze week nog maken, dank je wel voor de les!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOW, schitterend gemaakt, duidelijke uitleg, fijn ook dat je er centimeters bij gezet hebt, niet iedereen heeft een scorpal. Ik weet zo al dat ik hem een keertje maken ga! Bedankt!
  Groetjes Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow dat ga ik proberen geweldige uitleg
  super met de maten bedankt
  groetjes lenny

  BeantwoordenVerwijderen