woensdag 22 september 2010

Kaart en kanten bloem

Deze kaart van 15 x 15 cm heb ik gemaakt met een schattige digitale stempel die gekleurd is met Copic markers.
Hier is de afbeelding die je kunt opslaan, afdrukken en daarna kleuren:

Van een tweede iets kleiner afdrukje heb ik alleen het konijnenkopje gekleurd, uitgeknipt en als versiering op de kaart geplakt met een stukje foamtape.
De rand in het midden is gemaakt van twee op elkaar geplakte stroken papier die geponst zijn met de doily lace pons van Martha Stewart. Daaroverheen is een kantje geplakt.
De tekst is gestempeld met deze stempelset van Stampology. Hiermee kun je allerlei leuke tickets zelf maken. Bij deze kaart heb ik alleen de tekststempel en het kaderstempeltje gebruikt, de ticket zelf is weggelaten. Zo kun je eindeloos variëren met deze set.
Alle randjes van het papier zijn geïnkt met behulp van een blending tool en vintage photo distress inkt.

Kanten bloem:
Neem een stuk kant van 3 cm breed en 18 cm lang. Haal een bijpassende draad van ongeveer 30 cm door een naald. Maak een knoop in de draad en hecht aan de bovenkant van het kantje aan. Rijg grove steken van bijna 1 cm lang, dan krijg je hele mooie plooitjes in de bloem. Ga zo door tot aan het einde van het kant. Trek de draad aan, zodat er een rondje gevormd wordt. Het begin en het uiteinde van het kantje vallen nu tegen elkaar aan. Je kunt ze nog met een klein steekje aan elkaar naaien, maar meestal is het niet nodig. Hecht de draad goed af.
Bevestig met een splitpennetje een bloem van Prima Marketting in het midden en lijm hier nog een roosje op. Door het splitpennetje gaan de bloemblaadjes iets omhoog staan en dat geeft een leuk effect.

Bloemen en andere versieringen bevestig ik altijd met deze Tacky Glue. Met een coctailprikker deze dikke lijm aan het te bevestigen onderdeeltje smeren, even goed aandrukken en het laat nooit meer los.

Een fijne dag!

Groetjes van Loes

8 opmerkingen:

  1. Wat een super schattig kaartje ! Mooie zachte kleuren ! En bedankt voor de digi ; ga ik zeker gebruiken. En dan ook nog die kanten bloem : weer zo'n bruikbare tip. Compliment voor deze kaart. Creatieve groetjes van Christa.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterende kaart en zo lief allemaal. Ik vind het stempeltje heel erg leuk en de bloem helemaal top! bedanktvoor de tip.
    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heel mooie kaart, en zo'n duidelijke uitleg.
    Ik heb de digi al opgeslagen,bedankt daarvoor, ik ga hem zeker gebruiken. En ik heb nog een stukje kant liggen en ga ook proberen om een bloem te maken.
    grtjes
    Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Schitterend kaartje mooie digi
    heb hem ook opgeslagen.
    En dank je wel voor de duidelijke uitleg.

    Groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige kaart!
    Dank je wel voor de werkbeschrijving!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi loes
    wat een superlief kaartje, en mooie kleurtjes heb je gebruikt, ik vind die bloem heel erg mooi geworden ga ik zeker een keer uitproberen
    een schattig stempeltje bedankt ik heb 'm opgeslagen
    groetjes tini

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oi Loes !!!


    Obrigada pela visita em meu blog e também pela imagem dessa menininha!!!

    Beijos

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een ontzettend mooie kaart zeg...

    *Hugs* C.

    BeantwoordenVerwijderen