vrijdag 3 december 2010

*Thinking of You...

Hallo allemaal op deze oude winterdag. Hierbij een vintagekaartje gemaakt. Die kan je zo naar iedereen sturen. Altijd succes verzekerd. De stempelkaartjes vind niet iedereen leuk, dus dan zijn deze wel een uitkomst. Hieronder kun je een beetje lezen hoe ik te werk ben gegaan.

Benodigde materialen:

1 vel Wit cardstock
Scrappapier van Basic Grey (Lily Kate LIK-554)
Teksktstempel van Inkadinkado
Nestabilitie Petit Scalloped Oval Large
Yoy embossings-stencil
Distress-inkt
Tim Holtz Paper distresser
Vintageplaatje, kantjes, paperflowers,borduurgaren, knoopjes, plakpareltjes, brads en spacers.

Verder heb je nodig:

Schaar, lineaal, snijmat en mesje, borduurnaald, prikpen en prikmat, Tackleglue of lijmpistool, dubbelzijdig tissue tape, lichtbakje en embossingspen of een stans/embosmachine.


Snijd uit het witte cardstock een rechthoek van 14 x 11 cm. Leg deze op de embossingsplaten van je stansmachine. In dit geval heb ik mijn double DoXL gebruikt. Eerst een blauwe plaat, gevolgd door het embossingsmatje. Daarop het witte cardstock en het embossingsstencil en sluit af met de tweede blauwe plaat. Draai het geheel door de stansmachine en klaar is je afdruk.
Je kunt natuurlijk ook altijd met de hand embossen als je geen stansmachine hebt.
Snijd vervolgens uit het witte cardstock een vierkante kaart van 16x16 cm. Daarop komt het scrappapier van 15.5 x 15.5 cm. Tenslotte als laatste de witte rechthoek.

Om de kaart een echte vintage look te geven zet je om de 3 mm een stiksteekje. Je kunt dit met de naaimachine doen, maar natuurlijk ook met de hand. Prik dan om de 3 mm een gaatje en borduur de rand van het scrappapier en de witte rechthoek in het midden.
Tenslotte kun je met de papier distresser een oud en rafelig randje maken. Daarna kun je met distressinkt de randjes licht aanzetten om het geheel nog ouder te laten lijken.


Als laatste plak je alle papierdelen op met dubbelzijdig tissue tape. Onder de witte rechthoek met het embosgedeelte plak je twee kantjes.
Print een leuk plaatje uit van internet. Je kunt eenvoudig op Google zoeken naar oude plaatjes. Zoek op: Vintage Photo’s of Pictures.  Je komt dan erg veel leuke plaatjes tegen.

De rand van het plaatje heb ik ook aangezet met distressinkt. Onder het plaatje  heb ik van een restje roze karton nog een extra rechthoekje geplakt.
Maak met een tekststempel en de een nestabilitie een leuk labeltje voor op je kaart. Ook het labeltje weer de randjes aanzetten met distressinkt.
Maak tenslotte de kaart af met leuke bloemen, plakparels, strikje, knoopjes en ander embellisments naar keuze.
Succes allemaal! Heel veel warme wintergroetjes,
Neltine

2 opmerkingen:

  1. Hoi Neltine , wat een prachtige kaart heb je gemaakt !! Helemaal mijn stijl. De vintage afbeelding heb ik meteen opgeslagen. Bedankt. Echt een super compliment voor je kaart. Creatieve groetjes van Christa.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterende kaart en super uitgelegd, ga het opslaan, bij al de andere................haha, nee vind deze super hoor.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen